בצק שמרים

בצק שמרים

שולח המתכון: פולינה
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות: בצק שמרים

בצק שמרים מעולה

חומרים:
30 גר' שימרית
1 קמח תופח
1 וחצי כוס קמח רגיל
1 כפית סוכר
1 מרגרינה
1/2 כפית מלח
2 חלמונים
1 שמנת או אשל

הערה:
אם עושים הבצק בלי סוכר, אפשר לשים מילוי מלוח.
אם רוצים מילוי מתוק, ניתן להוסיף סוכר לבצק.
לפעמים מוסיפים לבצק סוכר גם אם רוצים ציפוי מלוח, אבל זה נתון לבחירה.

אופן ההכנה:
מה שחשוב בהכנת בצק שמרים הוא להימנע לחלוטין מלערבב את השמרים עם המלח. המגע הישיר של שמרים ומלח יכול להרוג את השמרים ולגרום לבצק לאבד את התפיחה הטבעית שלו.
לכן בהתחלה נערבב יחדיו את השמרים עם הקמח והמרגרינה.
ולאחר מכן נוסיף את שאר החומרים.
כאשר נוסיף את המלח נקפיד לערבב כדי שלא יהיה מגע ישיר של אזור אחד עם המלח, אלא המלח יתפזר באופן אחיד.
נכניס את הכול למיקסר, ונשאיר ל30-40 דקות מכוסה במגבת.
לאחר מכן ניתן ליצור איתו מה שרוצים.
בהצלחה :-)