פשטידת בטטה

פשטידת בטטה

שולח המתכון: גילת
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות: מתכוני שבועותפשטידות

פשטידת בטטה יפה וטעימה

בצק:
(כמות ל2 פשטידות)
1.5 כוסות קמח תופח
1 כוס קמח רגיל
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס חלב קר
2 כפיות סוכר
קורט מלח

שמים קמח במעבד מסון למספר שניות.
מוסיפים מרגרינה ומפמפמים (פולסים) עד לקבלת פירורים.
מוסיפים בהדרגה את שאר החומרים עד לקבלת בצק מאוד רך.
מניחים על ניילון נצמד ולמקרר לשעתיים (אפשר יום שלם).

מילוי:
1 שמנת מתוקה
250 גר' פטה עיזים/קשקבל/רוקפור
1 כף קמח
2 ביצים
מרק עוף
מלח

את הבטטה לחתוך לפרוסות בינוניות ולשים במיקרו עם מים עד שיתרכך.
לסדר את הבטטה מעל הבצק ועל זה לפשוך את המילוי של הגבינות.
להכניס לתנור לחום של 180 מעלות כ40 דקות או עד שמשחים.