עוף עם תפוחי אדמה

עוף עם תפוחי אדמה

שולח המתכון: יאנה
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות: עוף

מתכון פשוט וקל להכנה של עוף עם תפוחי אדמה.

מצרכים:
1-2 בצלים
5-6 כרעיים / פולק'ה עוף לפי מה שמתחשק
4-5 תפוחי אדמה גדולים
2-3 בטטות (למי שאוהב)
מלח ופלפל לפי הטעם

תבלינים לפי בחירה:
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
דבש
כורכום
אבקת מרק עוף
שום

אופן ההכנה:
פורסים בצל לטבעות עבות בגובה אצבע (בערך 4 טבעות עבות מכל בצל).
לוקחים סיר עמוק עם מכסה בעל חור ליציאת אדים ומשמנים מעט את התחתית.
מכסים את כל התחתית של הסיר על הבצלים
על הבצלים מפזרים מלח פלפל ותבלינים בנדיבות.
שוטפים את העוף (אפשר להשאיר עם העור)
מניחים את העוף על הבצלים ומפזרים גם עליהם תבלינים.
מכסים עם המכסה ושמים על אש קטנה עד בינונית.
העוף מתבשל במיץ של עצמו ואין צורך להוסיף מים.
לאחר כ50 דקות לבדוק שהעוף רך.
שוטפים ומקלפים תפוחי אדמה. חותכים לקוביות גדולות, אפילו לחצאים.
אפשר גם בטטות...
על תפוחי האדמה והבטטות מפזרים תבלינים לפי הטעם
ונותנים לזה להתבשל עוד כעשרים דקות, עד שהתפוח אדמה נהיה רך. (בודקים עם המזלג).