פילה סלמון בשמן זית והרבה שום

פילה סלמון בשמן זית והרבה שום

שולח המתכון: אמא
זמן הכנה: כמה דקות
קטגוריות: דגים

דג סלמון בשום שאפילו ילדים אוהבים

מצרכים:
פילה דג סלמון קפוא - להפשיר כמה שעות קודם לכן
3-4 כפות שום כתוש
מלח גס - לפי הטעם
מעט שמן זית
מעט מיץ לימון
1-2 תפוחי אדמה

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
לערבב יחד את השום, המלח הגס, השמן והמיץ לימון.
להכין תבנית מצופה בנייר אפייה.
להניח את הדג על התבנית כאשר העור הוא כלפי מטה.
(בדרך כלל הדג גדול יותר מהתבנית, ולכן רצוי לשים באלכסון).
למרוח את הרוטב על הדג בשכבה אחידה.
לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי אצבע
ולפזר על התבנית מסביב במקומות בהם אין דג.
לפזר מעל תפוח האדמה מעט ספריי שמן וקצת מלח.
להכניס את התבנית עם הדג לתנור למשך כ40-50 דקות.
לבדוק מידיי פעם שהדג והתפוח אדמה רכים.
להגיש.