ירקות בחומץ

ירקות בחומץ

שולח המתכון: פולינה
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות: סלטים

סלט ירקות מבושלים בטעם חמצמץ

מתאים לירקות קשים:
כרובית, פלפל אדום, גזר, בצל, סלרי וקולרבי, עלי כרוב

מרינדה:
חצי ליטר חומץ
רבע ליטר מים
1 כף סוכר
3 כפות מלח

להרתיח את המרינדה, עם ההרתחה להוסיף עלי דפנה ופלפל אנגלי.
כשמורידים מהאש, מוסיפים שום ושופכים הרוטב, כשהוא עדיין חם, על הירקות.
כשיתקרר לשים פרוסה עבה של לחם שחור.
להשאיר כך ל-3-4 ימים. (לא צריך במקרר).
להוציא הלחם, לסגור המכסה ולשים במקרר.