fruitCake

חפש מתכון

חפש








פאי פקאן

פאי פקאן

שולח המתכון: רויטל
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות: עוגות יבשות

פאי פקאנים מעולה

מצרכים:

בצק:
2 כוסות קמח רגיל
2 ביצים
100 גר' חמאה קרה קצת מומסת
1 כוס סוכר
קצת מלח

מערבבים הכל בידיים ויוצרים כדור. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר.
אחרי שעה במקרר מרדדים ושמים בתבנית. לנעוץ מזלג שלא יטפח.
לשים בתנור מחומם מראש לעשר דקות, 180 מעלות.

אחרי שהבצק מוכן:
פקאנים:
350 גרם פקאן
כוס ו-1/3 סוכר
50 גר' חמאה
כפית תמצית וניל
2/3 כוס שמנת מתוקה 15%
מבשלים את הסוכר על אש גבוהה ואחרי זה בינונית. כשיהיה שחור בצדדים להזיז קצת את הסיר ולשבור עם כף עץ את הגושים. אם צריך, להוסיף קצת מים.
לאט מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה (להיזהר מהסוכר שקופץ)
הכל על אש קטנה.
כשעיסה נוזלית להוסיף את הווניל
מוסיפים את הפקאנים לתערובת האחידה ושופכים על הבצק.
מחזירים לתנור לחום של 175 מעלות, כ-25 דקות.


תגיות: ביציםונילחמאהעוגותפקאנים מסוכריםקמחשמנת מתוקה

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית