franceToast

חפש מתכון

חפש








עוגת תפוחי עץ - Tarte Tatin

עוגת תפוחי עץ - Tarte Tatin

שולח המתכון: פרלה
זמן הכנה: שווה את ההשקעה
קטגוריות: עוגות מיוחדותעוגות פירותעוגות קרם

עוגת תפוחים בקרם קרמל טורט טאטין Tarte Tatin של פרלה שווה את ההשקעה

הערה חשובה: יש להשתמש במחבט שניתן להכניס לתנור.

בצק:
1 כוס קמח רגיל
6 כפות חמאה
חצי כפית סוכר
רבע כוס מים קרים

ללוש במיקסר או ביד ולשים במקרר לשעה.

מילוי:
4 תפוחים גדולים לקלף ולחתוך לרבעים.
4-5 תפוחים גדולים לקלף ולחתוך לחתיכות קטנות.
1/2 כוס משמשים יבשים לחתוך לחתיכות.
1/2 כוס שקדים מקולפים וחתוכים.
1/4 כוס אוכמניות מיובשות.
3 כפות מים
2 כפות חמאה
2 כפיות סוכר

קרמל:
3 כפות חמאה
1/3 כוס סוכר
1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:
לשים את 1/3 כוס הסוכר עם 3 כפות חמאה וכפית מיץ לימון במחבט.
לבשל עד לקבלת קרמל בצבע זהוב. להוריד מהאש.
לסדר את רבעי התפוחים מסביב למחבט וכמו פרח באמצע. לפזר את השקדים מעל ומסביב, לפזר את המשמשים והאוכמניות מעל, את שאר התפוחים לחתוך לחתיכות קטנות ודקות, לפזר מעל התפוחים על המחבט. להחזיר על האש.
להוסיף 3 כפות מים, לכסות ולבשל 12 דקות. להוציא את המכסה ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות.
לחתוך את 2 כפות החמאה לחתיכות קטנות ולפזר על התפוחים. להוריד מהאש.
להוציא את הבצק מהמקרר, לרדד את הבצק על משטח מקומח לעיגול בגודל של המחבט.
לכסות את המחבט בבצק ומסביב להדק טוב.
לעשות חורים במזלג, לפזר את 2 כפיות בסוכר מעל, ולאפות עד שהבצק מזהיב.

מגישים חם עם כדור גלידה.
(מומלץ לשמור את העוגה במחבט, ולפני ההגשה לחמם על האש, שהקרמל יימס).


תגיות: Tarte Tatinאוכמניותגלידהחמאהמיץ לימוןמשמשעוגותקמחשקדיםתפוח עץ

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית