colorCookies

חפש מתכון

חפש








עוגת פרג ברוטב שוקולד ללא קמח

עוגת פרג ברוטב שוקולד ללא קמח

שולח המתכון: לא ידוע
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות: עוגות יבשותשוקולד

עוגת פרג עשירה ברוטב שוקולד ללא קמח

המרכיבים ל10 מנות:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 ביצים שלמות
4 ביצים מופרדות
1 כפית תמצית וניל טהור
100 גרם אבקת שקדים
200 גרם פרג טחון (יש לטחון יום-יומיים לפני האפייה)
אבקת סוכר לקישוט

לרוטב שוקולד - אספרסו:
2/3 כוס (150 מל) שמנת מתוקה
1 כפית אבקת קפה נמס משובחת מומסת בשתי כפות מים חמים או 1 - 1/2 מנת אספרסו
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק

הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות).
בקערת מיקסר מקציפים את החמאה במהירות בינונית בעזרת וו הגיטרה כ-5 דקות, לקבלת תערובת קרמית רכה.
מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את 2 הביצים השלמות ו-4 החלמונים בהדרגה, בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה. מוסיפים את הווניל.
בקערת מיקסר נקייה מקציפים את ארבעת החלבונים לקצף לבן ויציב. בהדרגה מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר שנותרה ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
מערבבים 1/3 מהקצף לתוך תערובת החמאה ולאחר מכן מקפלים את יתרת הקצף פנימה (התערובת תיראה אחידה, אבל לא חלקה). מקפלים פנימה את אבקת השקדים והפרג הטחון, עד לקבלת תערובת אחידה וקלילה.
מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת 15 דקות. משחררים את הטבעת הקפיצית, ממשיכים לצנן צינון מלא.
רוטב שוקולד-אספרסו: בסיר בינוני שמים את השמנת עם הקפה הנמס (או האספרסו) ומביאים לאט לסף רתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את השוקולד, משהים 1 דקה ומערבבים עד להמסה (אם השוקולד לא נמס, אפשר להחזיר לאש ולערבב מעט ברציפות על להבה נמוכה, עד להמסה).
ההגשה: מפזרים אבקת סוכר מעל. מגישים כל פרוסת עוגה עם 1-2 כפות מהרוטב החם עם כדור גלידת וניל בצד.

הערות:
- אפשר למזוג את רוטב השוקולד מעל כציפוי
- אפשר להכין בתבנית של 28 וזה אומר להכפיל את החומרים פי 1.5


תגיות: אבקת נס קפהאבקת סוכרביציםונילחמאהעוגותפרגשוקולד מרירשמנת מתוקהשקדים

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית