franceToast

חפש מתכון

חפש








חזה עוף צלוי בנוסח תאילנדי

חזה עוף צלוי בנוסח תאילנדי

שולח המתכון: לא ידוע
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות: אסייתיעוף

תבשיל עוף שמרגיש כמו חופשה בתאילנד

החומרים הדרושים:
4 חזות עוף מנוקים לא מעוכים.
למרינדה:
4 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סוכר חום
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המשרה בכלי רחב. משרים בכלי את חזות העוף למשך כשעתיים, כשמדי פעם הופכים את חזות העוף.
2. מחממים מחבט ברזל מחורצת (מחבת פסים) על להבת הכיריים ומשמנים אותה בשכבה דקה של שמן. כשהשמן מתחיל להעלות עשן- סימן שהמחבט חמה דיה- מוציאים את חזות העוף מהמשרה, מניחים אותם על המחבט וצולים למשך שתיים-שלוש דקות המכל צד, עד שהחזות עוף עשויים דיה, אך לא מיובשים. במהלך הצלייה על המחבט מורחים מעט מהמרינדה על חזות העוף.
3. אפשר גם לטבול טבעות בצל עבות במרינדה וגם כמה פלפלים אדומים וחריפים ולצלות גם אותם על מחבט הפסים.


תגיות: זנגווילחומץ בלסמימיץ לימוןעוףרוטב סויהשוםשמן זית

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית