coconut

חפש מתכון

חפש








פירה - תפוח אדמה

פירה
צילום: עינת גוטמן

שולח המתכון: לא ידוע
זמן הכנה: כמה דקות
קטגוריות: ליטאיעצלניםתפוחי אדמה

פירה אמיתי (חלבי), אחד המתכונים האהובים עליי במיוחד. ניתן לאכול סתם עם גבינה לבנה מעל, או להגיש עם דג מלוח או שניצל.

חומרים ל-2 סועדים:

2-3 תפוחי אדמה גדולים
כ1/4 כוס חלב
כפית חמאה רכה
מלח לפי הטעם

שוטפים ומקלפים את תפוחי האדמה.
פורסים כל תפוח אדמה לפרוסות עגולות בעובי של אצבע.
מוסיפים לסיר וממלאים מים עד שהמים מכסים את תפוחי האדמה.
מוסיפים מעט מלח ומבשלים על אש גדולה עד לרתיחה.
כשהמים רותחים ומבעבעים, מנמכים את האש וסוגרים חלקית עם המכסה.
(משאירים מעט פתוח כדי שיהיה מקום לאדים לצאת.)
מידיי פעם בודקים שתפוחי האדמה רכים. (יש לוודא שהם רכים מאוד, ולא חלקית, כדי לא לקבל עיסה עם חתיכות.)
כשהם רכים (אחרי כ1/2 שעה), מוציאים מהאש, ושופכים את המים מתוך הסיר.
מוסיפים את החמאה, החלב והמלח, ומועכים ומערבבים את תפוחי האדמה עם כל החומרים יחד לעיסה אחידה.
טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. (אני אוהבת עם הרבה מלח).

אפשר להגיש עם דג מלוח, או שניצל.
טעים נורא גם רק עם גבינה לבנה מלמעלה.


תגיות: חלבחמאהתפוחי אדמה

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית