fruitCake

חפש מתכון

חפש








טחינה סלק

טחינה סלק

שולח המתכון: אמיר
זמן הכנה: כמה דקות
קטגוריות: סלטים מבושליםעצלנים

טחינה צבעונית עם טוויסט מתקתק של סלק, צבעונית, בריאה ופשוטה להכנה.

חומרים:
1 סלק מבושל בלי קליפה (או לקנות מוכן בשקית ואקום)
1 כוס טחינה גולמית
1 לימון
מים קרים
2 שיני שום קפואות (או טריות למחוץ)
2 קוביות של פטרוזיליה קפואה - או כמה עלים של טרייה (לפי הטעם)
1 קוביה של שמיר קצוץ - או כמה ענפים של שמיר טרי (לפי הטעם, לא חייבים)
מלח
פלפל
סחוג ירוק (אפשר קצת למי שאוהב)

הכנה:
חותכים את הסלק המבושל (כשהוא קר ובלי קליפה) לקוביות עבות.
מכניסים את הסלק למערבל מזון.
מוסיפים את הטחינה הגולמית, סוחטים את הלימון ושים בכוס, משלימים מים קרים עד הכוס.
מוסיפים את השום, המלח, הפלפל והסחוג.
קוצצים את הפטרוזיליה, קוצצים את השמיר ומוסיפים את שניהם למערבל המזון.
כשהתערובת אחידה בודקים את המרקם שלה.
אם סמיכה מידיי מוסיפים עוד מים, אם נוזלית מידיי מוסיפים עוד טחינה.

בתאבון!!


תגיות: טחינהמיץ לימוןסלקפטרוזיליהשמיר

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית