chocolateCake

חפש מתכון

חפש








צ'ולנט

צ'ולנט
צילום: עינת גוטמן

שולח המתכון: מתוקה
זמן הכנה: שווה את ההשקעה
קטגוריות: בקרהודו

מתכון לצ'ולנט שאמא עושה בימי החורף הקרים, כשכל המשפחה נפגשת

3 בצלים, לחתוך
3-4 כנפי הודו או 1.5 בקר שפונדרה (שריר) (לחתוך לקוביות גדולות)
1 כוס גריסים שטופים שלמים
אפשר ורצוי: להוסיף שעועית לבנה מושרית במים ואו גרגירי חומוס מושרים.
תפוחי אדמה חתוכות לחצי
1 ראש שום מקולף
תבלינים: פלפל אדום, גריל עוף, מלח גס, פלפל שחור
1/2 בקבוק סירופ מייפל (כ- 120 מ"ל) או 2 כפות דבש או 3 כפות סילאן
2 קישקע של טיבון ויל
1 תמר כדי לקבל גוון חום (אפשרי)

לטגן מעט את הבצלים
להוסיף את הבשר
להוסיף את הגריסים
למלאת את הסיר בתפוחי האדמה
ולהוסיף מים שיכסו את תפוחי האדמה
לשים על הגז, וכשזה רותח להנמיך את האש ולהשאיר ל1/2 שעה.
להכניס לתנור לחום של 180 מעלות לשעתיים - שלוש ואחר כך להוריד את החום ל140-150 לעוד כמה שעות.
(אם רוצים לבשל כל הלילה, להוריד את החום ל120 מעלות). כשעתיים לפני סיום להוסיף את הקישקע.


תגיות: בצליםבקרגריסיםהודוסירופ מייפלצ'ונטקישקעשוםתמרתפוחי אדמה

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית