cupCakes

חפש מתכון

חפש








פלוב

פלוב

שולח המתכון: אמא
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות: בקר

פלוב, מאכל אוזבקי, תבשיל של אורז עם בשר שאמא שלי מכינה אותו די הרבה ולכן הוא גם מתכון הדגל של האתר

2-3 בצלים גדולים - לחתוך לחתיכות קטנות

4-5 גזרים מקלפים ומגרדים בפומפייה גסה

2 חבילות של בשר לגולאש

כוס וחצי אורז (אפשר מכל סוג שרוצים)

מלח

פלפל

פפריקה מתוקה

שום

כמון



מטגנים את הבצל, בינתיים מכינים את הגזר ומוסיפים לסיר.

מערבבים את הכל וממשיכים לטגן.

בינתיים שוטפים את הבשר, שמים בכערה ושים שם את כל התבלינים חוץ ממלחן.

מערבבים טוב טוב ומוסיפים לסיר עם הבצל והגזר, ועוד קצת מטגנים.

מנמיכים את האש ומבשלים (עם עוד מעט מים) כשעה וחצי/שעתיים. צריך לבדוק עם המזלג אם הבשר כבר רך.

כשהבשר רך וכמעט מוכן שמים די הרבה מלח, מוסיפים מים רותחים כך שסה"כ כמות הנוזלים תהיה פי שתיים מכמות האורז. מוסיפים את האורז מלמעלה ומשטחים אותו, אבל לא מערבבים.

מבשלים כ- 20 דקות עד חצי שעה, מכבים ומערבבים את הכל.


תגיות: אורזבצליםבקרגזריםכמוןפפריקה מתוקהשום

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית