muffins

חפש מתכון

חפש








כתף בקר ביין אדום וערמונים

כתף בקר ביין אדום וערמונים

שולח המתכון: עינת
זמן הכנה: שווה את ההשקעה
קטגוריות: בקרמתכוני פסחמתכוני ראש השנה

קדרה מדהימה, מתקתקה וטעימה

חומרים:
מעט שמן לטיגון
1 קילו צלי כתף בקר מספר 5 פרוס לקוביות (לבקש מהקצב)
1 פרסה (כרישה) חתוכה לרצועות דקות (אפשר להחליף ב-1 בצל)
5 גזרים חתוכים לפרוסות גסות
1 עגבניה מגורדת גס (אפשר לוותר על הקליפה)
1 רסק עגבניות (100 גר)
1 כוס יין אדום יבש
1 כפות סילאן (או דבש)
2-3 כוסות מים רותחים
1-2 שיני שום - לחתוך גס או לקנות קפוא
1 כפית גדושה אבקת מרק פטריות
1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
(רצוי להחליף את אבקות המרק המוכנות בתבלינים כמו חוויאג' למרק)
פפריקה מתוקה לפי הטעם (כ-2 כפות)
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
1 כף שטוחה תבלין חוויאג' למרק (לא חובה)
2 חבילות ערמונים קלופים וקלויים (200 גר)
מלח - לפי הטעם

הערות:
- אפשר להחליף את הערמונים בפטריות
- אפשר להחליף את הסילאן בדבש
- אפשר להחליף את הפרסה בבצל לבן

אופן ההכנה:
בסיר שאיתו מכינים את הקדרה לשים שמן לטיגון ולטגן על אש גדולה את הבקר עד אשר הוא משנה את צבעו, כך על כל צדדיו.
בשפה המקצועית קוראים לזה "לסגור את הבשר", שהמיצים שלו לא יצאו במהלך הבישול וכך ישאר רך ועסיסי מבפנים.
ניתן לשים עליו מעט פלפל שחור. (לא לשים מלח בשלב הזה כי המלח מוציא את כל הנוזלים מהבשר וכך מייבש אותו. את המלח נשים בסוף התהליך).
כשהבשר החליף את צבעו לשים אותו בכערה נפרדת לנוח.
לא לשתוף את הסיר מהבשר, כי זה מצויין ששאר החומרים יתפסו את הטעם של הבשר בזמן הבישול.
בינתיים, באותו סיר מוסיפים קצת שמן לטיגון אם צריך, את הגזר חתוך לפרוסות גסות ואת הפרסה החתוכה .
מטגנים עד להזהבה עדינה של הפרסה ואחר כך מוסיפים את כל שאר החומרים פרט לערמונים.
מוסיפים לתערובת גם את הבשר.
מביאים את הכל לרתיחה, שמים על אש קטנה כך שעדיין ממש טיפ טיפה מבעבע, ומבשלים שעתיים וחצי.
מידיי פעם צריך לבדוק שיש מספיק מים בסיר, ואם אין אז להוסיף מים רותחים מהקומקום עד שמכסה את הבשר, אבל לא יותר מזה, כדי שהבשר לא יתייבש.
אפשר לערבב את התערובת עם הבשר, אבל מכיוון שהוא מאוד רך ועסיסי הוא עלול להתפרק, אז עשו זאת בזהירות, רק הרימו מהתחתית ושפכו מהרוטב מלמעלה אם אתם חוששים שיתייבש. (אני כמעט שלא עירבבתי, כי בדרך כלל לא כל כך צריך לגעת בזה).
מוסיפים את הערמונים לאחר שעתיים וחצי של בישול ומבשלים עם הערמונים עוד כ-חצי שעה.
מכבים את האש ושמים מעט מלח כשהתערובת עוד חמה, מערבבים וטועמים ואם חסר מוסיפים עוד קצת.
נותנים לזה להצטנן על השיש וכשמפשיר אפשר לשים במקרר.

מומלץ להגיש על אורז לבן ולשפוך את הרוטב מעל. יאמייי!!!


תגיות: בצליםבקרגזריםדבשחוויאג' למרקיין אדוםכרישהמרק עוףמרק פטריותסילאןעגבניותערמוניםפטריותפפריקה מתוקהרסק עגבניותשוםשמן

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית