Egrols

חפש מתכון

חפש








עוגת תפוחי עץ - Tarte Tatin

עוגת תפוחי עץ - Tarte Tatin

שולח המתכון: לא ידוע
זמן הכנה: שווה את ההשקעה
קטגוריות: עוגות מיוחדותעוגות פירותעוגות תפוחי עץ

עוגת תפוחים עם קרם קרמל Tarte Tatin משתלמת

בצק:
1 כוס קמח רגיל
1/8 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
75 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה) או חמאה

לערבב בכערה של מעבד את הקמח, סוכר, מלח ומחמאה, לערבב במעבד עד שנוצרת תערובת פירורית. להוסיף 4 כפות מים קרים, להמשיך לערבב, כשנוצר בצק לעטוף ולשים בפריזר ללילה אחד. להפשיר לפני הכנת העוגה.

מילוי:
1/4 כוס סוכר + 3 כפות סוכר
6 כפות מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה או חמאה)
כף מיץ לימון
10 תפוחים גרנד בינוניים או 7-8 גדולים
1/4 כוס שקדים מקולפים וחצויים
1/2 כוס משמש יבש חתוך לחתיכות קטנות
1/3 כוס צימוקים שחורים קטנים מאוד

לקלף את התפוחים, לחתוך לחצי, להוציא תא הגרעינים ולחתוך את החצאים לרבעים.

במחבט מס' 26 שאפשר להכניס לתנור (לעטוף את הידית בנייר אלומיניום)
לשים את 1/4 כוס הסוכר + 3 כפות + 4 כפות מחמאה המיץ הלימון. לבשל 3-4 דקות, לסובב את המחבט מדי פעם עד שמקבלים קרמל בינוני. לפזר את השקדים על המחבט ולהמשיך לבשל עוד 15 שניות. להוריד מהאש. לסדר חלק מהתפוחים בצורת עיגול (שייראה כמו פרח). לפזר מעל את המשמש והצימוקים. לחתוך לחתיכות דקות מאוד את פלחי התפוחים שנותרו ולפזר מעליהם. לשפוך חצי כוס מים מעל הכול, להביא לרתיחה עם מכסה במשך 12 דקות, להוציא את המכסה ולבשל עוד 7-8 דקות (על השעון) או עד שכל הנוזלים יתאדו. להוריד מהאש.

לפתוח את הבצק על ניילון נצמד, לפזר מעל תערובת התפוחים במחבט 2 כפות מחמאה, לכסות בבצק ולפזר 2 כפיות מעל הבצק ומחוררים במזלג.

אופים בחום בינוני כ45 דקות. כדאי להכין את הטורט באותו היום.
לפני ההגשה לחמם על הגז וכשמרגישים שהיא זזה להפוך על הצלחת המתאימה.

אפשר להגיש עם גלידה פרלינה או וניל או שמנת מתוקה.


תגיות: Tarte Tatinגלידהמיץ לימוןמרגרינהמשמשעוגותצימוקיםקמחשמנת מתוקהשקדיםתפוח עץ

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית