icecream

חפש מתכון

חפש








בראוניז שוקולד גבינה

בראוניז שוקולד גבינה

שולח המתכון: בועז
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות: מתכוני שבועותעוגות גבינהעוגות מיוחדותעוגות שוקולדשוקולד

בראוניז שוקולד וגבינה, עוגה פשוט מעולה. מומלצת בחום

תבנית בגודל 33 על 27

לתערובת הגבינה:
250 גר גבינת שמנת 30 אחוז שומן בטמפרטורת החדר
250 גר גבינה לבנה 5 אחוז שומן בטמפרטורת החדר
100 גר חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר (150 גר)
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים
1 כף קורנפלור (10 גרם)

לבראוניז:
300 גר שוקולד מריר
200 גר חמאה
4 ביצים
1 כוס סוכר (200 גר)
1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (240 גר)
1 ורבע כוסות קמח (180 גר)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כוס אגוזי מלך שבורים (100 גר)

מכינים את תערובת הגבינה:
מערבבים יחד שני סוגי גבינה עם חמאה מומסת, סוכר, תמצית וניל וביצים.
מעבירים כוס מהבלילה לקערית. מוסיפים קורנפלור לקערית וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

מכינים את הבראוניז:
מחממים תנור ל170 מעלות..
ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
בקערה נפרדת טורפים (לא מקציפים) ביצים ושני סוגי סוכר לתערובת אחידה. מערבבים פנימה את תערובת השוקולד.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מערבבים פנימה את האגוזים.

מרכיבים ואופים:
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשאירים קצוות נייר מבצבצים לחילוץ קל.
יוצקים 2/3 מתערובת הבראוניז לתבנית (שומרים בצד את יתרת התערובת). יוצקים את תערובת הגבינה על הבראוניז.
בעזרת 2 כפות מפזרים ערמות קטנות מיתרת תערובת הבראוניז מעל הגבינה (אל תנסו למרוח את תערובת השוקולד או ליצור שכבה אחידה - המראה הסופי לא יהיה סימטרי וזה כל הקסם).
אופים כ45-60 דקות, עד ששכבת הגבינה שחומה והמאפה יציב. מצננים לחלוטין ומעבירים לשעתיים למקרר (כדי להקל על הפריסה). שולפים מהתבנית עזרת קצוות נייר האפייה, פורסים לריבועים ומגישים קר בטמפרטורת החדר. שומרים במקרר.

אפשר להפחית את כמויות הסוכר גם מתערובת הגבינה וגם מתערובת השוקולד.


תגיות: אבקת אפיהאגוזי מלךביציםגבינה לבנהונילחמאהעוגותקורנפלורקמחשוקולדשוקולד מריר

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית