colorCookies

חפש מתכון

חפש








השקשוקה של עינת

השקשוקה של עינת

שולח המתכון: עינת
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות: איטלקיגבינותמתכוני שבועותסלטים מבושלים

שקשוקה עם גבינת עיזים יפה וקלה להכנה

חומרים:
4 ביצים (ניתן גם יותר)
3 בצלים גדולים
1 גמבה (מי שמעדיף יותר מוזמן לקחת יותר)
10 עגבניות בשלות ורכות (רצוי לא בשרניות)
4 חב' רסק עגבנית (מהסוג השטוח)
בזיליקום בכמות נדיבה
1 קוביית שן שום קפואה מחבילות שקונים בסופר
1 קוביית פטרוזיליה קפואה מחבילות שקונים בסופר
שמן לטיגון
תבלינים: (לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
אורגנו
זעתר - מעט

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
לוקחים סיר רחב שבו נכין את השקשוקה,
שמים מעט שמן לטיגון ומוסיפים אליו את הבצל.
מטגנים.
לוקחים את הגמבה, מנקים וחותכים לקוביות קטנות.
(אני אוהבת לקצוץ אותה לגמרי, כדי שהיא תיתן מהטעם שלה אבל לא תהיה דומיננטית מידיי.)
מוסיפים לבצל.
מטגנים את התערובת עד שהיא מצטמצמת והבצל זהבהב.
בינתיים חותכים את העגבניות לקוביות גדולות, ומוסיפים (עם המיץ שלהן!!!) לתוך התערובת.
מוסיפים את הרסק, הרבה בזיליקום (לפי החשק), את השום, הפטרוזיליה וכל התבלינים.
מבשלים על אש בינונית כעשרים דקות, בודקים מידיי פעם שלא נשרף,
אם כן מוסיפים מעט שמן וחצי כוס מים לפי רצונכם ומערבבים.
לאחר שהתערובת נראית מוכנה, מערבבים פעם אחרונה.
שוברים ממעל את ארבעת הביצים בזהירות כדי שהחלבון לא יתפוצץ.
שמים על אש גבוהה ומכסים את השיר.
בשלב הזה אסור לערבב, ואסור ללכת מהסיר, חייבים לעמוד ולבדוק את המצב.
מחכים עד שרואים שהחלבונים (הלבן) נהיו לבנבנים, אבל הגוון של החלמונים (הצהוב) עדיין כהה.
(כלומר שהיא עדיין רכה מבפנים).
מכבים ברגע שהאזור של החלבון (לבן) קיבל ברובו את צבעו הלבן.
מורידים מהאש.

טיפ להגשה:
ניתן להוסיף גבינת עיזים כגון פרומעז/גדעז וכו'.
אני לוקחת את הגבינה, פורסת כחצי ממנה לעיגולים די עבים,
ומפזרת מעל השקשוקה אחרי שהיא כבר מוכנה אבל כשהיא עדיין חמה.


תגיות: בזיליקוםביציםבצליםעגבניותפטרוזיליהפפריקה חריפהפפריקה מתוקהרסק עגבניותשום

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית