coconut

חפש מתכון

חפש








עוף חמוץ מתוק בבלילה

עוף חמוץ מתוק בבלילה

שולח המתכון: לא ידוע
זמן הכנה: שווה את ההשקעה
קטגוריות: אסייתיעוף

מתכון סיני לעוף בבלילה ברוטב חמוץ מתוק

מצרכים כלליים:
250 גרם חזה עוף או הודו או בקר משובך חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ בערך.
2-3 כפות ליקר שרי
כ 5-6 שיני שום כתושות
1/4 כפית זנגוויל
כף רוטב סויה

מצרכים לרוטב חמוץ מתוק:
4 כפות סוכר
2 כפות רוטב סויה
כף ליקר שרי
3 כפות חומץ
3/4 כוס מיץ אננס או תפוזים
3 כפות קטשופ או לבשל סלק ברוטב.
2 כפות קורנפלור + 1/4 כוס מים

מצרכים לבלילה:
1 כף שומשום (אפשרות)
כוס קמח תופח
קורט מלח
1/2 כפית שמן
ביצה
1/2 כוס בירה

שמן לטיגון עמוק

הכנת העוף:
מערבבים את קוביות העוף עם השרי, השום, הזנגוויל והסויה ומשהים במקרר לשעתיים לספיגת הטעמים. (ניתן להשהותת גם ללילה).

הכנת הבלילה:
מערבבים קמח, מלח, שמן וביצה ומוסיפים לאט את הבירה.
(רצוי לעשות פעולה זו במערבל או במטרפת יד).

הכנת הרוטב:
שמים בסיר את הסוכר, סויה, ליקר, חומץ, מיץ אננס, קטשפ ומבשלים על אש קטנה. מגביהים את הלהבה עד לנקודת הרטיחה. כשהרוטב רותח מוסיפים את הקורנפךלור המהול במים. בוחשים היטב עד להסמכה, ומכבים את האש.

את רצועות העוף שהושרו ברוטב, טובלים אחת אחת בבלילה ומטגנים בשמן עמוק.כאשר העוף מזהיב מוציאים בכף מחוררת, מניחים בכלי הגשה ויוצקים למעלה את הרוטב.

לקישוט: פלפל אדום, ירוק ואננס בקוביות קטנות.


תגיות: ביציםבירה לבנהזנגווילחומץליקרמיץ אננסמיץ תפוזיםסלקעוףקורנפלורקטשופקמח תופחרוטב סויהשוםשומשוםשמן

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית