fruitCake

חפש מתכון

חפש








פחזניות

פחזניות

שולח המתכון: ריטה
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות: מתכוני שבועותקינוחים

מתכון פחזניות של ריטה, יפה, מתוק וטעים

כוס מים
100 גר' חמאה
כוס קמח רגיל
4 ביצים

שמים את המים על האש יחד עם החמאה ומרתיחים עם מעט מלח. כשרותח שופכים לשם את כוס הקמח, מערבבים טוב טוב כדקה ומכבים את האש. כשזה קצת מתקרר להוסיף בהדרגה ביצים ולערבב טוב טוב.
הבצק מוכן. שמים נייר אפייה על תבנית ועם כף (לא למלא כפית מלאה) מהבצק ועם כפית מורידים את זה על הנייר. (להשאיר רווחים). שמים בתנור לחום גבוה של כ200 מעלות..כשהפחזניות גודלות בתנור לגודל של בערך פי 2. להנמיך את הטמפרטורה ל170-280 מעלות ולאפות עוד קצת עד שמקבל גוון זהוב - חום.

הכנת הקרם:
2 שמנת מתוקה
3 כפות סוכר

להקציף יחד את השמנת והסוכר. אפשר להוסיף תמצית וניל או סוכר וניל.

כשהפחזניות קרות לוקחים סכין, חותכים עד חצי גובה
ועם הכפית ממלאים את החלל של הפחזניות בקרם.
למעלה מפזרים אבקת סוכר.

הצעת הגשה:
מסדרים את הפחזניות על צלחת גדולה עגולה אחד על השני בצורת פירמידה, ומזליפים מלמעלה על כולם מעט רוטב שוקולד.


תגיות: ביציםחמאהפחזניותקמחשמנת מתוקה

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית